2017       

Föreningen Häggeby Skol- och Bygdemuseum
 
Förslag till programverksamhet 2017
Föreningens årsmöte äger rum onsdagen den 15 februari kl. 19:00 i Häggebygården. Efter förhandlingarna har vi en "Berättarkväll" då alla som vill är välkomna att dela med sig av gamla eller nyare Häggebyminnen. Vi serverar kaffe och semlor.

 
Onsdagen den 15 mars kommer polisinspektör Torgerd Nilsdotter att informera oss om "Grannsamverkan" som är ett sätt att öka tryggheten i ett område genom att grannarna håller uppsikt över varandras bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig på platsen. Häggebygården kl. 19:00. Kaffe och smörgås serveras.

 
Lördagen den 22 april kl. 13:00 besöker vi Bodatomtens Hantverksgård och museum i Erikssund. Vi får en guidad rundtur bland de gamla husen – senaste tillskottet en handelsbod – och serveras sedan kaffe med bröd. Pris 50 kr som betalas på plats. Samling på Bodatomtens P-plats. Ta avtagsväg till höger efter Erikssund.

 
Nationaldagen tisdagen den 6 juni firas traditionsenligt med Häggeby Gästabud som arrangeras i samarbete med kyrkan och Häggeby kyrkliga syförening. Efter en kort gudstjänst kl. 14.00 blir det visning av kyrkan och skolmuseet, kaffeservering och diverse aktiviteter. Dagen avslutas med grillmiddag till självkostnadspris.


Söndagen den 2 juli. Tid: 11:00 – 13:00   Ängslåtter
Plats: Nederhassla, Rölundaåsen.
 För att gynna den klassiska ängsfloran i vårt odlingslandskap så ordnas traditionell slåtter på en liten äng invid Rölundaåsen. Ta gärna med lie och räfsa (om du har) samt fika.
Vägvisare från Häggeby kyrka. Följ grusvägen mot Nederhassla gård, därefter 150 meters promenad på Upplandsleden till ängen.
Arrangörer: Håbo Naturskyddsförening och Häggeby Skol- & Bygdegårdsmuseum
Kontaktperson: Håkan Nihlman 073-6783767 eller hakan.nihlman@naturskyddsforeningen.se

 
Söndagen den 17 september kl. 13-15 är det dags för årets skördemarknad. Vi bjuder in lokala producenter av livsmedel och hantverksprodukter som visar upp och säljer sina varor. Samarbete med Häggeby kyrkliga syförening som står för kaffeserveringen och försäljning av plantor mm. Korvgrillning och annat gott.

 Utflykten är tyvärr inställd !!!!
Söndagen den 15 oktober besöker vi Katrinedals gård där Christoffer Bonde tar emot och berättar. Vi dricker medhavt kaffe på plats efteråt. Samling på Katrinedal kl. 14:00.
 
 
 
På föreningens nya hemsida www.häggeby.se kan man läsa styrelsens verksamhetsberättelse för 2016. Den presenteras också på årsmötet.

Årsavgiften för 2017 är oförändrad, endast 120 per hushåll.
Skriv namn, adress och mailadress (gärna telefonnr också).
Betalas till postgironr: 28 80 86-2
Styrelsen i Föreningen Häggeby Skol-och Bygdemuseum 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.


2016
 

16 FEBRUARI: Årsmöte  i Häggebygården kl. 19.00

10 APRIL: Besöker vi Nyborgs gård där Nils och Sophia Bosson tar emot och berättar om gården och rapsoljetillverkningen. Samling kl 13.00 vid den stora röda byggnaden till höger i allén. Vi är därefter välkomna in i stora huset för att dricka vårt medhavda kaffe.

6 JUNI:   Häggeby  Gästabud arrangeras i samarbete med kyrkan och Häggeby Kyrkliga syförening kl. 14.00. Efter en kort gudstjänst blir det visning av kyrkan och skolmuseet. Det finns kafferservering, diverse aktiviteter och grillmiddag till självkostnadspris.

18 SEPTEMBER:   Skördemarknad kl. 13-15 med lokala producenter av livsmedel och hantverksprodukter som visar upp och säljer sina varor. Kafferservering, korvgrillning och annat gott. 

 16 OKTOBER: Besöker vi Övergrans ölbryggeri där Sten-Åke Wengberg berättar om om tillverkningen och smaksättningen av ölet, som vi får tillfälle att smaka på. Vi dricker vårt medhavda kaffe på plats efteråt. Samling vid bryggeriet kl. 13.00.