2023

Föreningen Häggeby Skol- och Bygdemuseum
Förslag till programverksamhet 2023
 
Föreningens årsmöte äger rum lördagen den 18 februari kl. 14:00 i Häggebygården. Efter förhandlingarna berättar Mats Thorburn, som är v. ordförande i Fjärdhundraland och arbetar med maten som besöksanledning, om Mat från Uppland, förr och idag. Vi bjuder på kaffe och semlor.
 
Söndagen den 7 maj besöker vi Bro Galopp. Samling på parkeringen kl. 10:30, varefter vi gör en rundvandring på anläggningen och får höra om verksamheten. Dagens tävlingar börjat 11:50; dem kan vi avnjuta över en god lunch i restaurangen. Anmälan till barbro.bursell@bodarna.se eller 073-8464334 senast den 2 maj.
 
Tisdagen den 6 juni firar vi Nationaldagen med ett traditionellt Häggeby Gästabud som arrangeras i samarbete med Svenska kyrkan i Håbo och Häggeby kyrkliga syförening. Efter en kort gudstjänst kl. 14 blir det visning av kyrkan och skolmuseet, kaffeservering och diverse aktiviteter. Dagen avslutas med grillmiddag till självkostnadspris.
 
Lördagen den 10 juni (eller vid regn söndagen den 11) besöker vi Blomlöfs biodling i Häggeby. Anna och Thomas tar emot och berättar om sin biodlingsverksamhet. Du får möjlighet att provsmaka färsk, solvarm honung direkt från bikupan och även titta in i den. Samling kl. 13 på Emilsborg, Häggebylundsvägen 19. Ta med kaffekorgen!
 
Lördagen den 16 september kl. 13-15 är det dags för årets Skördemarknad. Vi bjuder in lokala producenter av livsmedel och hantverksprodukter som visar upp och säljer sina varor. Samarbete med Häggeby kyrkliga syförening som står för kaffeservering och försäljning av plantor mm. Korvgrillning och annat gott.
 
Tisdagen den 10 oktober kl. 19 får vi lyssna till ett föredrag om Skohalvöns spännande historia av Skoklosters slotts mångårige medarbetare Bengt Kylsberg. Vi bjuder på kaffe.
 
Söndagen den 14 januari (2024) kl. 13, bjuder vi på Grötlunch med underhållning i Häggebygården